söndag 21 september 2008

Trist turist och glada kicks.

Kära vänner. Nu har som sagt äntligen den riktiga semestern börjat. Vi mjukstartar lite med att köra några turistlistgrejer som man faktiskt kanske inte ens är så sugen på men som man känner att man ska ha gjort. Några saker Kulturfascisten inte har gjort i New York innan var bland annat Frihetsgudinnan samt Ellis Island och Guggenheim-museet.

Så dagen startade med en morgonpromenad i Centralpark vid halv nio på morgonen för att känna den ljumma morgonluften och dess lätta brisar för att egga upp kulturknölarna.




Sen var det då dags för Guggenheim. Detta välkända imperiemuseét. Iiiiinte så värst nervkittlande för Kulturfascisten måste jag erkänna. Den befintliga utställningen var Louise Bourgeois skulpturer och tavlor. Kulturfascisten själv ansåg att det mest var fråga om ett par överambitiösa fallosymboler samt ett rejält matriarkaliskt komplex. Men men, kolla in det om ni vill.



Efter den resa på den snåriga finkulturstigen med alldeles för mycket rötter och träskmarker att fastna i var det dags för en snabbvisit "hem" för lite lunch.




Efter denna gastronomiska färd bland smaker och strupupplevelser var det dags för dagens andra "måste". Miss Lady Lib, Frihetsgudinnan.





Mina vänner. Roligare än så här blir det inte. Sjukt överskattad fransyska faktiskt.

Vi hoppar raskt över istället till roligare saker. Jag tror att Nicke Svensson en gång i tiden kallade Martin Karlsson för the Carrie Bradshaw of skateboarding. Skribentmässigt kan nog detta stämma. Men jag tror inte Martin delar samma fascination för bögiga skor som varken Sarah Jessica Parker eller Kulturfascisten. Jag har haft flera Vans Era skor genom åren. Mitt senaste par var ett par klassiska vita som glömdes i Trollhättan och numer kanske ligger hemma hos Mika Edin. Men vad gör det när man har dessa?




KABOOM!



Dessa Vanspjuck är butiken Classic Kicks egna serie som säljs exklusivt i den butiken i New York. Classic Kicks är en av få butiker av detta slag som faktiskt är trevliga mot sina kunder och rent av vill att de ska handla där. Ska nog dit och koppa ett par till i en annan color way och låta vara kvar i kartongen för att sedan eBayas ut om ett par år. För de är ju rent utav off the hezaayy!

Nu kom detjust in ett tyskt par på mitt rum som innan bara befolkas av Kulturfascisten själv och Tasha som är från Houston där det fortfarande inte finns någon ström efter orkanen "Ike". Betyder detta att jag måste sänka musiken och sluta dricka Forties i sängen tro? Den som lever får se. Ska ändå ut och dricka lite öl på en bar som verkar schysst. Återkommer om det.

Kom ihåg. "Livet är inget för amatörer" och det är inte New York City heller.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jävla Djurgårdspjuck!
Jag som trodde Kulturfascisten tillhörde arbetarna snarare än borgarna!

Men fortsätt gärna uppdatera.
Man har inte så mycket mer att längta till när man ska kliva på nattpasset än din lifestyle/mode/dekadens-blogg.

Anonym sa...

Förresten kom jag på att du utan att skämmas kan bära pjucken och hävda att det är en hyllning till Rumänien innan Ceausescus fall.

Anonym sa...

Skitsnack, det är colombianska kokainsmugglardojor.