tisdag 16 december 2008

Så var den här äntligen!

Nej jag pratar inte om årets julklapp. Nej, här pratar vi om en återkommande svensk (media)tradition. Likväl som Gävlebocken bränns, midsommar firas och vasaloppet körs så finns det en årlig högtid som i år kom senare än väntat. Jag trodde nästan vi skulle gå ett helt år utan den för första gången på många år men så damp det ner som ett brev beställt från suspekta hemsidor.

Jag pratar naturligtvis om det "nya dödsknarket"!
Varje år (oftast under sommaren) fylls kvällspostens löpsedlar med fetstilta rubriker som skaldar, varnar och upplyser oroliga föräldrar om "Så vet du om ditt barn tar det nya dödsknarket".
Den fantastiska kvällspressen upplyser till alltid lika målande vad det heter, hur du får tag på det, hur ruset ter sig och allt annat som dagens ungdomar behöver veta för att kunna avnjuta nya vägar till avskärmning från finanskriser, arbetslöshet, sexuella övergrepp och allt det där vårt fantastiska samhälle består av.

I år heter det nya dödsknarket Mefedron (egentligen 4-metylmetkatinon) och är ett pulver som enligt utsago avger en distinkt doft av skaldjur och enligt statens folkhälsoinstitut "anses kunna ge ett euforiskt rus med hallucinogen effekt"

Symptomen ungdomarna brukar uppvisa är bland annat förvirring och apati säger personalen på Mariapool i Stockholm. Låter ungefär som att vara ung över huvud taget tycker Kulturfascisten? Stackars föräldrar som nu endast har dessa direktiv att gå på när de ska CSI-kartlägga deras barns tillvaro då de symptomen stämmer in på de flesta mellan 13 och 20. Förvirring och apati är lite som i alla fall Kulturfascistens egna tillvaro har kantats av de senare åren.
Det är tragiskt att en ung flicka nyligen gick bort på grund av användandet av det nya dödsknarket som klassades som olagligt så sent som igår.

Men tack Aftonbladet för att ni hjälper till att hålla mig a´jour bland knarket. För lite lustigt är det ändå hur just trendkänsligt de nya drogerna är. Tack för att ni som sagt uppdaterar mig om vilka de är, var jag hittar dem och hur fantastiska de kan göra en.

Inga kommentarer: